IT-Drift

IT-Drift

TerraTel erbjuder skräddarsydda driftlösningar för företag som har insett vikten av en säker och övervakad servermiljö. Våra experter, med över 15-års erfarenhet av Internet och serverdrift, kommer er tillgodo med sin expertis i den löpande driften av era servrar.

 

 

 

 

Serverdrift

TerraTels tjänster inom serverdrift är lösningen för er som inte vill spendera tid för att hålla servrar uppdaterade, se till att backuper snurrar som dom skall, fundera ut vilka flaskhalsar som finns i systemen eller vilka säkerhetslösningar som är helt rätt för varje tillfälle. Vi levererar allt från full serverdrift till de delar som ni vill att vi skall sköta för allt från enstaka servrar till avancerade serversystem.

TerraTel hjälpte exempelvis till att utveckla lösningar för och hanterade full drift av e-handelsystem så tidigt som 1997 och levererade driftmiljö för karttjänster långt innan Google Maps. Med vår mångåriga erfarenhet är era servrar i goda händer.

 

Systemövervakning

Att övervaka kritiska delar i er servermiljö för att säkerställa att tjänster och hårdvara fungerar tillförlitligt är något vi har gjort i många år. Driftlarm kan skickas som e-post, SMS eller direkt till TerraTels jourgrupp för åtgärder. Statistikfunktionen övervakar och läser av parametrar i servermiljön med jämna intervaller och ger sedan en grafisk presentation av händelser samt trender. Resultatet är en säkrare drift och möjligheten att se samt åtgärda problem innan de orsakar tjänstebortfall eller förlust av data.

 

Säkerhetskopiering och arkivering

Grundläggande säkerhetskopiering är en nyckelegenskap för att reducera risk för dataförlust och snabbt kunna återställa viktigt data om katastofen skulle vara framme. TerraTel hanterar hela säkerhetskopieringsförloppet för våra kunder – vi tillhandahåller klientprogramvara, tillgång till skyddat backupnätverk och övervakar backupförloppet löpande.

Säkerhetskopierad data, av hela servermiljön eller de delar som ni väljer, lagras i vår backupmiljö i 7 dagar från säkerhetskopieringstillfället på dubbla lagringsenheter i olika serverhallar. Snabb återställning av enstaka filer eller hela system (stöd för en mängd databaser och Microsoft Exchange finns som tillval).

För långtidsarkivering (från månadsvis upp till flera år) kan vi erbjuda kloning av säkerhetskopierad data till vår LTO bandrobot där vi varje månad roterar banden för förvarning på extern, säker, plats.

  • Daglig backup eller eget backupschema
  • Backup av fysiska och virtuella servrar
  • Säkerhetskopierad data lagras i 2 serverhallar
  • Windows/Linux/Mac/Unix och VMware kompatibelt
  • Arkivering på LTO bandrobot

 

Teknisk driftjour

Med SLA 24/7 får ni telefonsupport för akuta ärenden från kunniga tekniker som har som uppgift att hålla systemen igång dygnet runt, alla dagar om året. Vi utformar tjänsten efter era önskemål.

 

Låter det intressant!

Kontakta vår säljavdelning så hjälper vi dig att hitta bästa lösningen för just ditt företag. Kontaktuppgifter finner du på kontaktsidan eller maila till sales@terratel.se.